сряда, 22 януари 2020 г.

Ръководен екип на проекта

Проектът „Здравословен модел на хранене при активно спортуващи ученици 5-12 клас – ключ към високи спортни постижения“ в Спортно училище "Георги Живков" се ръководи от:


Стефан Стефанов, зам-директор спортна дейност

"Храненето при спортистите има огромна роля при снабдяване на организма с хранителни вещества. Балансираният хранителен режим влияе пряко на капацитета и възможностите за повишаване на спортните постижения, както и има роля при възстановяването след физически натоварвания."




Мирослава Петърчева, педагогически съветник

"Считам, че този проект е интересен за участниците и е от полза за цялото училище. Планираните дейности са в широк спектър и имат пряко отношение към учениците от 5 до 12 клас, които активно се занимават с различни видове спорт."





Виктория Симеонова, класен ръководител 10 б

"Като преподавател по "Химия и ООС" съм на мнение, че много от храните не са с добро качество и това оказва влияние върху здравето на човека като цяло. А при подрастващите е много важно да се подбират здравословни храни, които не съдържат консерванти, трансмазнини и други вредни за организма вещества."






Поля Панайотова, класен ръководител 11 б


"Здравословният начин на живот е реално постижим. Но това не става за един ден.Реално могат да се правят малки крачки ежедневно в тази насока. Здравословното хранене определя не само нормалния растеж и развитие на всеки ученик, но и неговата работоспособност и успех в обучението."


Петя Кънева, медицински фелдшер в здравен кабинет на Спортно училище "Георги Живков" - доброволец

"От 11 години Wellness начинът на живот и хранене е моя лична кауза. Когато разбрах, че нашето училище е спечелило участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" със собствен проект, реших да се включа, тъй като мога да споделя моя опит и познания в тази област."





Няма коментари:

Публикуване на коментар

50-30-20 или защо храненето е важно за подрастващите спортисти

Финалната презентация по нашия проект, която е изработена от 11 б клас, дава цялостна представа за ролята на хранителния режим за младит...